Diervoeders

Diervoer; de basis voor gezonde dieren en gezonde mensen

Geplaatst op 15-10-2015 14:12 uur

Diervoer vormt de basis voor gezonde dieren en gezonde mensen.
Die boodschap vertelt de video over diervoederproductie, die Nevedi vandaag lanceert. “Diervoederproducenten leveren veilig en verantwoord voer voor dieren en zorgen er zo samen met veehouders voor dat consumenten elke dag kunnen genieten van smakelijk vlees, zuivel en eieren”, aldus Nevedi.

Hoge kwaliteit
De circa 100 diervoerproducenten in Nederland maken jaarlijks 12 miljoen ton diervoer in vele soorten, variërend van brok, voermeel, vochtrijk voer of melkpoeder. “De kennis en expertise van de branche zorgt ervoor dat het voer de voedingsstoffen en voederwaarde heeft die dieren nodig hebben. Grondstoffen zijn van hoge kwaliteit. Gebruikte soja en palmolie zijn duurzaam gecertificeerd; de levensmiddelenindustrie levert co-producten als bietenpulp, aardappelschillen en bierborstel. Het merendeel van de verwerkte grondstoffen is niet bruikbaar voor mensen, waarmee de branche een voorname schakel is in een groene, circulaire economie”, aldus Nevedi.
De diervoederindustrie biedt zelf werk aan 5.500 werknemers en heeft een gezamenlijke omzet van 5 tot 6 miljard euro per jaar.

 

Terug naar overzicht

  • Twitter
  • Twitter
  • Hyves
  • Facebook
  • Myspace